Jabina Orkan

Morten Hansen, ejer af Orkan beskriver sin hund med disse ord :-)

 

Jabina Orkan er en hund med et driftsniveau og en arbejdsglæde ud over det sædvanlige. En stor, hård og dominant hanhund der aldrig gør noget halvhjertet - en drøm af en hund at arbejde med. På sporet er han intensiv med et overbevisende søgemønster. I lydighed kan han ikke få nok, altid klar, og hvor hans gnist og energi skal fremhæves, lige som den kraft han forcerer springene med. I gr. C skal især hans vilje, kraft og hastighed fremhæves. Bevogtningerne er pågående og dominante lige som hans kamphandlinger. Han er førbar og en hund der til fulde viser at gr. C ikke er en leg.

Hjemme fungerer han som familiehund. Han kan med andre hunde, hvalpe såvel som voksne, og hans bedste ven er husets yngste på 2 år, som han troligt venter på skal komme ned og sige godmorgen hver dag, og elsker at ligge  i sofaen med.

Orkan er  ud at et kuld på 8, hvor alle er røntgenfotograferet, og bedømt, til HD A og AD 0. 1 står med IPO2, 6 står med IPO3 – af dem kan fremhæves Jabina Otis, deltager ved WUSV VM 2018 og i øjeblikket den mest anvendte brugshan i Italien.

Jabina Orkan er søn af Jabina Fritte, den pt meste dominerende avlstæve i Danmark inden for brugshundelinjerne. En tæve som flere år i træk har haft flest afkom til Danmarksmesterskaberne for Schæferhunde og også har haft flere afkom til WUSV VM og FCI VM. Jabina Fritte er datter af Jabina Dighte – Verdens bedste tæve i både 2007 og 2009

På fader siden ligger Hoss van de Gulderij. Med både Tom van't Leefdaalhof og Zygo vom Haus Sevens i de første led, giver det sig selv at Hoss van de Gulderij var et naturtalent i gr. C

Kåringsbeskrivelse

(64,0 cm) Over middelstor, middelkraftig han med særdeles gode højde-/længdeforhold og godt pigment. Maskulint

hoved, livligt udtryk, korrekt ansatte ører. I stand god manke, lige ryg, let afskydende kryds. God bagpartsvinkling,

normalt forbryst, særdeles god underlinje. Let eftergivende mellemhånd, overarmen skal være en anelse længere og

mere skråtliggende. Træder lige for og bag. Bevægelsen er energisk med et særdeles godt fraskub og godt fremgreb,

hvorunder manken skal være en anelse højere. DSB udpræget.